Jakt och fiske i våra landskap

Vi har vår Svenska allemansrätt som gör att vi i de flesta fall får vistas i skog och mark utan att göra åverkan eller förstöra något. Det är unik att man kan utan att behöva fråga landägare vara på deras mark. Då jakt och fiske är några av våra stora fritidsintressen så finns det regler som man ska följa när man ger sig ut i skog och mark.

Jakten i våra landskap

För att jaga så krävs det mer än att ge sig ut på en fisketur. Framförallt så krävs det ett statligt jaktkort men också licens på vapen och någonstans där du får jaga. Hos Naturvårdsverket kan du få mer information om detta. För både jakt och fiske så gäller det att vara väl förberedd då det kommer till utrustning. Att vistas i skog och mark är fantastiska upplevelser och som jägare så ger man sig ut oavsett väder. Se till att skaffa den utrustning som du behöver för jakten eller fisket för delen.

Fiska i Svenska vatten

När det kommer till jakt och fiske i våra landskap så ingår inte detta i allemansrätten. För att kunna fiska så behöver man lösa ett fiskekort för det vatten som man planerar att fiska på. Dessa kan köpas på plats av lokal fiskeförening som sköter om de fiskevatten som är aktuella eller så väljer man att lösa fiskekort på nätet. Det finns många trevliga fiskevatten i alla våra landskap. Det är bara frågan vilken fisk som du vill fånga.

Arkiv