Njut av naturen

När du är på plats i Blekinge kan du inte åka hem utan att ha njutit av naturen i länet. Detta landskap i sydöstra Sverige har mycket att erbjuda när det kommer till naturupplevelser. Det finns mycket att se och göra. Du kan cykla efter magiska cykelleder, fiska både i insjö och hav eller spela golf för den intresserade. Ta ett par extra dagar om ni inte har något annat för er, upplevelsen kommer ni att minnas under en lång tid framöver.

Cykla

Skippa hästkrafterna och fokusera på att ta dig fram med cykelkraft istället. Du kommer att få se så mycket mer av länet och du tar dig runt på cykeln istället för att ta bilvägen. Med cykeln kan du få se natur och centrum utan att behöva betala för parkering eller betala för bensin. På sommaren kan du ta med cykeln till Sveriges sydligaste skärgård och vara säker på att du har sett hela ön innan det är dags att åka hem igen.

Fiska

Det finns många fiskeplatser runtom i länet. Du kan hitta många olika arter varav en favorit hos oss är laxen. Du kan fiska havsöring i strömmande vatten, boka in lite vadarfiske eller boka in en fiskeupplevelse. Blekinge har många fiskevårdsprojekt som de stödjer och har även bidrag för de som vill starta nya projekt. För att fiska här behöver du fiskekort i sötvattensjöarna, för havsfiske kan du vända dig till de svenska fiskereglerna.

Golfa

Varför inte avsluta din resa genom Blekinge med att boka in lite tid på en golfbana. Om du är nybörjare måste du ha skaffat det gröna kortet innan du får spela, så är det på alla golfbanor i Sverige. Den gröna kortet säkrar att du ligger inom ett visst handikapp, annars kan golfbanan stanna upp helt medan andra spelare väntar på att du ska bli färdig. Om du inte har egen utrustning kan du ofta hyra det på plats.

Arkiv