Olika jakttider i olika landskap


Jakt är något som funnits så länge det har funnits männiksor. Och det är något som måste finnas för att hålla olika stammar i schack så det inte blir för mycket älg exempelvis i våra skogar. Det är olika jakttider i olika landskap och för olika djur. Detta är något som regeringen bestämmer när man får jaga vilket djur.

När det inte är period för jakt så kan man stilla sitt sug efter jakten med att läsa magasin om jakt och förkovra sig på andra sätt för att stilla sitt jaktbehov. Det går också att träna på jakt via skytteklubbar och liknande för att hålla sig i form även där. Att avlägga skjutprov är något som är viktigt för en jägare så man håller sig i form och klarar av att skjuta.

Det finns många jägare i vårt avlånga land och för många så är det en stor naturupplevelse att få ge sig ut på jakt på olika tider om året. Inför jakten så börjar man att förbereda sig mentalt på detta, året om så gäller det att hålla sig själv, den hund man kanske har med i jakten i trim för att orka med dagar ute i skog och mark. Det kan bli långa vandringar och dagar då man ger sig ut för att jaga.

När väl jakten är i gång i olika delar av vårt land så är det många som till och med förlägger delar av sin semester för detta. Så lycka till oavsett om du bor i Blekinge län eller annat med din jakt under kommande jaktperioder. Vi hoppas det blir en lyckad jakt.

 

Arkiv