Seglingssäsongen kan ha börjat för en del

Våren är här i de flesta landskap. Möjligtvis längts upp i norr där det tar lite längre tid innan varfåglarna börja sjunga och maskrosorna kommer. Men snart så är det vår i hela landet och än så länge så kanske seglingssäsongen kan ha börjat för en del.

För den som inte fått i sin båt än så finns det tid för det sista som behöver göras innan sjösättning. Se till att allt är på plats och ni har den utrustning som krävs för att ge er ut på havet. Det är en magisk upplevelse de första turerna med segelbåten och kanske men skräckblandad förtjusning se att allt fungerar som det ska. Det är ju ett år sedan ni sist var ut och det är inte ovanligt att man hittar saker som man vill förändra när väl båten tagits upp på land inför vintern.

Väl ute på havet så vill man ju att allt ska fungera och man får njuta av den tid man är på båten. En välskött segelbåt ger ett större nöje än en båt man måste underhålla och laga under tiden man ligger i vattnet. Ta vara på den tid som ni har när snön börjar smälta undan och ni kan hålla på och fixa med er båt. Se till att köpa hem flytväst om det behövs men också andra relaterade saker till båtlivet.

Arkiv