Semester på hemmaplan detta år

Av olika anledningar så kanske ni väljer att ha semester på hemmaplan detta år. Det behöver inte alls bli tråkigt eller så utan det kan bli ett riktigt äventyr. Kanske ni får ta bilen och åka en bit men vad gör väl de om ni är lediga och redo för olika äventyr.

Välj att fjällvandra

I vårt vackra avlånga land så finns det platser som man inte har besökt än. Bor man i södra delarna så kanske man ska välja att fjällvandra denna sommar. Se till att skaffa den utrustning som ni behöver. På Länna Sport så hittar ni det som ni behöver och vi hjälper er med en lista på det allra viktigaste.

  • Bra vandringskängor
  • Ryggsäck att packa i
  • Kläder för ombyte
  • Spritkök för matlagning
  • Frystorkad mat

Planera er tripp väl

Se till att planera er tripp väl och packa inte med allt för mycket för tänk på att du ska bära din ryggsäck själv under er fjällvandring. Det är ju fråga om ett par dagar så man kanske inte behöver så mycket ombyte med sig. Det kommer ju inte att behövas någon balklänning och skjorta och slips för något partytillfälle utan det är ju tåliga kläder som gäller.

Planera för dagsturer

Om ni inte har så stor vana att fjällvandra så kan ni göra dagsturer. Boka in er på någon anläggning och utgå från denna med kortare turer som sträcker sig över dagen. Då kan sitta på kvällstid och planerar nästa dags tripp. Detta kan vara ett bra tips för den som inte vandrat så mycket tidigare.

Arkiv