Semestra i Sverige och minska klimatångesten

Klimatångest är en term vi hör användas mer och mer i media. Medan det finns mycket var och en kan göra för klimatet och en mer hållbar framtid har många just lagt fokusen på flygresor och dess inverkan. Känner man att man vill dra sitt strå till stacken på flera sätt och vis kan man alltid välja att semestra här på hemmaplan.

Alla har vi säkert vår egen åsikt om vad den svenska sommaren egentligen är, men det få somrar då det bara varit dåligt väder. Trots att sommaren är vår nederbördsrikaste årstid kan vi nog alla tänkta tillbaka på stunder av helt fantastiskt väder under varje sommar i vårt minne.

Sommaren 2018 är nog fortfarande färsk i mångas minne då vi hade nästan ovanligt soligt väder flera veckor i sträck. Det gick ju dock till lite av det mer extrema hållet så att sajten Krisinformation rapporterade om torkan och upplyste om både vattenbristen och bevattningsförbudet som uppstod i 85 kommuner i landet.

Ska man semestra i Sverige men fortfarande vill till nya platser finns det mest troligt fortfarande en hel del att välja mellan. Man kan alltid börja med vilket typ av boende man föredrar. Hotell är ju alltid populärt men det finns även de som vill ge sig ut och campa medan det är sommar.

En växande trend för semesterbokningar detta år har varit att titta på priset för boendet och sedan välja resmål därefter. Och medan det huvudsakligen har varit för utlandsresor kan man fortfarande använda samma metoder genom att gå in på webbplatserna som hotellkedjor som Elite driver och titta var man kan komma åt ett vackert men billigt boende.

Mest troligt kan vi alla räkna upp många städer eller platser vi aldrig tidigare besökt här i Sverige och nu under sommaren har man nog den perfekta anledningen att besöka dessa.

Arkiv