Skoterutflykt i Mellansverige

Att färdas över den vita snön på en skoter med en fullpackad matsäck medan skogen passerar förbi är något som många drömmer om. Tänk dig att hitta det där perfekta stället att ta en paus och äta en måltid, njuta av naturen och trevligt sällskap.

Njut av vita vidder

I Sverige har vi trettio nationalparker och vissa av dem erbjuder skoterleder som man kan använda sig av för att uppleva naturen och komma den nära. Så länge du följer de regler som gäller är det fritt fram att njuta av upplevelsen på din skoterutflykt.

Rätt rustad för en tur

Se till att du känner till vilka regler som gäller. Att åka skoter ingår inte i allemansrätten och du behöver vara noga med att visa hänsyn till andra människor. Du får heller inte förstöra naturen på något sätt med din körning.

Det är inte svårt för dig att skaffa dig rätt utrustning. Många bra och snygga produkter hittar du på nätet. Det är lagkrav på att du ska bära en godkänd hjälm men det finns även andra saker som är riktigt bra att ha, till exempel handskar och skoterglasögon. Om du inte har dem med dig ut på utflykten så kommer att du att ångra dig!

Arkiv